T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ Okulumuzu Ziyaret Etti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ okulumuzu ziyaret etti. Minik şefler mutfakta projesi kapsamında minik şeflerin çalıştıkları atölyede etkinliklere katılarak tadım gerçekleştirdi. Alan Şefimiz Atilla DEMİRER, Atölye Şefimiz Mustafa KARAKAYA başkanlığında minik öğrenciler kurabiyeler hazırladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün “ ben her yerde varım” projesi kapsamında okulumuzun çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ ekmek üretimi, gastronomi festivali kapsamında Karadeniz Bölge yarışmalarında dereceye giren ekibimizin çalışmalarını atölyede ziyaret etti. Öğrencilerimizi tebrik etti. İstanbul’daki yarışmalarda başarılar diledi.

Çalışan genç nüfusun önemine dikkat çeken Genel Müdürümüz ekonominin itici gücü mesleki eğitimin hizmet sektörü boyutuyla önemli olduğunu, Bolunun gastronomide marka şehir olduğunu ifade etti. Lise düzeyinde beş aşçılık okulu bulunan, Meslek Yüksek Okulu, Gastronomi Fakültesi bulunan kapsamlı bir gastronomi şehri marka isimler yetiştirmektedir dedi.

Ortaokullara mesleği eğitimin tanıtımının iyi yapılması gerektiğini ifade eden Genel Müdürümüz mesleki eğitime her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Nicelikten çok niteliğe önem verdiklerini belirtti. Proje okullarıyla ilgili statünün devam ettiğini öğretmen ve idareci atamalarının önümüzdeki süreçte yapılacağını ifade etti.

Genel Müdürümüz; Genç istihdamı, sektörle işbirliği çalışmaları, projeler ve okulların standartlarının yükselmesi gerektiğini ifade etti. 13-14 yaşında küçük çocukların ailelerini bırakarak aşçı olmak için Bolu’ya yatılı okumaya gelmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu çocukların eğitim ortamlarının, yurtların, atölyelerinin ve staj yaptıkları işletmelerin üst standartlarının her geçen gün yükseltildiğini ifade etti.

Eğitim Ortamları ve Öğrence Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan ALPAY’ programa katıldı. Mesleki eğitime her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 Minik şefeleri mutfakta görmek bizleri çok memnun etti. Yöresel yemekler mutfak şefleri Gökhan YÜKSEK, İsmail ONSEKİZ, Hatice ÖZDEMİR tarafından hazırlanan Patates çorbası, tiritli ördek, çoban kavurma, meyane pilavı, börek, baklava ile kızılcık şerbeti ikram edildi.

Ekmek, baklava, börek ikramları; Atölye Şefi Yusuf ALGAN, Unlu Mamul Şefleri;  Abdulkadir ERTÜRK, Hacı Ali Çetinkaya tarafından hazırlandı.

Abant Palas Taksim Otelcilik Köşk Otelleri  Executive Chef Sercan ÖZSOY ile  Executive Chef Raşit ÖZKAN programa katıldı. Atölye Şefimiz Yılmaz DEMİR servis hazırlıklarını  Abant Palas Taksim Otelcilik Köşk Otelleri Ergün ÇAKIR ve Buse BAYRAM ve öğrencilerimizle yaptı.  

Milli Eğitim Bakanlığımızın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Gastronomi Festivali kapsamında dereceye giren öğrencilerimiz; Danışman Öğretmen N. Erkan YILDIRIM, Mehmet GÜLEÇ Bakla Çorbası, Ecem YÜCETÜRK Ekmek Aşı, Hatice NUR GÜL Kara Kabak Tatlısı ve Kızılcık Şerbetini hazırlayarak misafirlere sunum gerçekleştirdi.

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 09:44 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 0  kişi beğendi