T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Ock

Yarın saat 10:30'da  okulumuz konferans salonunda Gazelle Resort Genel Müdürü Ahmet Demir ve Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri Genel Müdürü Murat Acar ''Turizm Sektöründe Konaklama İşletmeciliğinin Geleceği'' konulu konferans verecektir.

Ara

Okulumuzda organik bir ürün olan ata tohumu "Iza Unu ve Iza Ekmeği" konulu çalışmanın canlı yayınında, Iza eğitimi ve Iza unundan ekmek yapılışı uygulamalı anlatıldı.

Müdürümüz Ayhan Vural program açılış konuşmasında; "ADE projemiz kapsamında, Iza Unu ve Iza Ekmeği çalışmamızda, gençlerimize konuyla ilgili bilgi aktaracak konuklarımız. Ardından da atölye çalışmasına geçeceğiz. 2 çuval Iza unumuzu Bolu Belediyemizin katkılarıyla temin ettik. Orijinal ekşi mayamızı da temin ettik. 'Mesleki Eğitimde Dijitalleşme' projesi kapsamında burada yapacağımız atölye çalışmasını EBA ve diğer yayın organları aracılığıyla tüm mesleki eğitimi ilgilendiren kişilere canlı yayın yaparak, yayınlanacağını ifade etti.

Etkinliğimize katılan BAİBÜ Fen Edebiyat Fak. Moleküler Biyoloji Böl. Başkanı Prof. Dr. Nusret Zencirci; "28 sene buğday bilimleri üzerinde çalışmış durumdayım. Tabi buğday kanımıza girdiği için gelir gelmez Bolu'da da bu konuda nasıl çalışmalar yapabiliriz diye başladık. Buranın Iza'sından haberdardık biz. Iza Bolu'da, Bilecik ve Kütahya'da halen çok azda olsa ekiliyordu. Seben'de 4 tarlamız oldu. Bu 4 tarladan Bolu Belediyesi'nin de katkılarıyla bu işi artırdık. Oldukça geniş bir alana ulaştık. Iza geleneksel yetiştirmeyle Seben'de sahip çıkılmış bir buğdayımız. Günümüzde tartışmaları yapılan sağlıklı, sağlıksız gıdalar arasında Iza'yı 14 kromozomla 1.sıraya koyabilecek durumdayız. En fazla antioksidanları, vitaminleri, yüksek besleyicilik değerleri, düşük gluten indeksleriyle çok sağlıklı bir buğday olduğunu ifade etti.

Daha sonra Programın 2. bölümünde "Iza Unu ve Iza Ekmeği" konulu çalışma, EBA üzerinden canlı yayında uygulama atölyesinde Iza hakkında bilgi verilmesi ve ekmek yapımıyla devam etti. Burada Prof Dr. Nusret Zencirci aynı bilgileri canlı yayın katılımcılarıyla paylaştı. Ardından Abant Palas Executive Chef Sercan Özsoy, okulun Proje Sorumlu Öğretmeni İlksen Oben Eruçar ile Bolu Belediyesi'nden Ziraat Yüksek Mühendisi İlknur Özkök Kaşıkçı da bilgi paylaşımında bulundu. Abant Palas Patisserie Chef Niyazi Aygür ise Iza unundan ve ekşi mayadan ekmek yapmayı uygulamalı şekilde canlı yayında gösterdi.

Ara

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu, Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi-D-VET projesinin ilk toplantısı Bulgaristan'da gerçekleşiyor.

 

Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi-D-VET projesi kapsamında İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimcileri, ilk toplantının yapıldığı koordinatör ülke Bulgaristan'da proje ortaklarıyla bir araya geldi. Ulusötesi projenin ikinci toplantısı Çekya, üçüncü toplantı Portekiz ve son toplantı Türkiye'de yapılacak.

https://www.boluekspres.com/icerik/haber.php?i=72114

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ölümünün 83. yıldönümünde , düzenlemiş olduğumuz programla özlemle andık.

Ağu

E Twinning projesi kapsamında Erdemlilerin Yolunda adlı çalışmayla Avrupa Kalite ödülünü aldık. Basta Görsel Sanatlar öğretmeniz Tuba Yücetürk olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Masterchef Ümit Yavuz öğrencilerimizle bir araya gelerek tecrübelerinden bahsederek mesleğin geleceğinden bahsetti.

Bolu  denildiğinde akla gelenlerin başında köklü bir aşçılık kültürü yer almaktadır.

Birçok turizm destinasyonu yerel yemeklerini ve yemek kültürünü ön plana çıkarır, 

birçoğunun gerçekten rakiplerinden ayıran bir özelliği olduğu söylenebilir. Bolu'da aşçılık

kültürünün deneyimle bir araya getirilmesi ve bu köklü kültürün üzerine inşa edilecek olan

markalaşma çalışmalarına dönük faaliyetler, ziyaretçilerin ve medyanın ilgisini artırıp, kentin

popülerliğine katkı sağlayabilir. Özellikle gastroturistlerin sayısı ve yaptıkları harcamalar, kentler

için önemli bir gelir kaynağı oluşturmakta ve istihdamı artırmaktadır. Bireylere ve topluma sağladığı

katkıların ise, uzun vadede ekonomik gelişmeyi beraberinde getirme potansiyeli vardır. Bolu, sosyal,

ekonomik, kültürel, altyapı verileriyle ve özellikle doğa ve kültür turizmi kaynaklarıyla büyük

ölçüde markalaşmaya hazır bir kent olarak göze çarpmaktadır. Mevcut değerlerine ek olarak, aşçılık

kültürü merkezli bazı çalışmaların markalaşmasında önemli bir katkısı olacağı öngörülmektedir. Bu

çalışmalar, dünyada aşçılık mesleğinin bir yöre geleneği olduğu tek yer olan Bolu'ya

sağlayacağı olanakları  ortaya koyarken, aynı zamanda Bolu'nun kent

markalaşması potansiyeline olası katkılarını da artıracağı değerlendirmektedir

Eyl

Ağu

  MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

Mesleki ve teknik eğitim istihdam ilişkisinin yerelde sağlanması ve geliştirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar;

http://www.bolutakip.com/haber/turizm-otelcilik-bakanliktaki-toplantiya-katildi

 

Yerelde sektörle işbirliği protokolleri imzalandı. Abant palas Taksim Otelcilik, Büyük Abant, Gazelle, Koru Otel.

http://www.bolmedya.com/haber/bolu-turizm-otelcilik-sektorle-isbirligi-protokolu-imzalandi/542/

 

Gloria Golf Resort otelleri ve Taksim Otelcilik ile bakanlıklar düzeyinde protokollerimiz imzalandı. Uygulama başladı. 

http://www.bolmedya.com/haber/turizm-otelcilik-proje-okulu-kapsamina-alindi/782/

 

 

Bolu Uluslararası mutfak günleri organizasyonu hazırlıkları gerçekleştirildi. Tarihleri belirlendi. 

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bolu Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ve sektör işbirliği ile 

 

http://www.bolmedya.com/haber/uluslararasi-gastronomi-bolu-mutfak-gunleri-toplantisi-yapildi/1021/

 

Kariyer günleri kapsamında tüm otellerimizin genel müdürleri ile  executive şefleri davet edildi. Konferans ve paneller düzenlendi. Ahmet DEMİR, Özlem ÖZACAR. http://www.boluekspres.com/icerik/kose.php?i=10424

 

 

Executive şeflerle atölye çalışmaları yapıldı. Ahmet ATEŞOĞLU, Faruk YARDIMCI

https://www.youtube.com/watch?v=VqxYy6e6zYI

 

Tv programları yapıldı. Dünyanın tadı programında Bolu Yöresel  Mutfağı çalışmaları  beş bölüm halinde yayınlandı.

http://www.boluekspres.com/icerik/haber.php?i=67440

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu Belediyesi iş birliği ile 12 000 bin yıllık ata buğdayından  25 çeşit unlu mamül atölye çalışmaları yapıldı. Kahvaltıda sunum gerçekleşti. Yerel basın ve genel basın davet edildi. 

http://www.boluekspres.com/icerik/haber.php?i=67222

http://boluotml.meb.k12.tr/icerikler/baris-dirbali-ile-ekmek-yapimi_8814753.html

 

 

Yerelde internet ortamında Turizm ve Pandemi süreci değerlendirildi.  Prof . Dr. Yasin Boylu ve sektör temsilcileri katıldı. http://www.bolutakip.com/haber/pandemi-surecinde-turizm-egitim-yok-ve-psikoloji--1-bolum-2

Uluslararası koordinatörü olduğumuz projemizle Yerel mutfaklar 

www. vivacuisine.org sayfasına taşındı. İnteraktif bir platform oluşturuldu.  İki adet kitap basıldı. 

http://www.boluekspres.com/icerik/haber.php?i=66611

May

Mrt

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden okulumuz öğrencilerine ''Sıfır Atık'' konulu bilgilendirme semineri yapıldı.

Mrt

Ock

Türkiye'nin önde gelen ekmek ustalarından biri olan Barış Dırbalı ve İzzet Baysal Üniversitesinden öğretim görevlisi Dr. Zühal Özdemir Yaman  geleneksel ekmek yapımı ile ilgili öğrencilerle bir workshop gerçekleştirdi. Bu eğitimde, ekşi maya oluşturulması, mayalama ve katlama teknikleri, maya çeşitlerinin arasındaki farklar gibi ekşi mayaya dair bir çok bilgiyi öğrencilerimize aktardı. Ayrıca yoğurma ve pişirme tekniklerini gösterilerek farklı çeşitlerde ekmekler yapılarak öğrencilerimize workshop çalışması gerçekleştirildi.

Ock

 Ülke Tv'de yayınlanan Zirvedekiler adlı programda Boludaki okullarda yürütülen tasarım beceri atöleyelerinden bahsedildi. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okulumuzda oluşturulan Tasarım Beceri Mutfak Atölyeleri ve Okul Seramıza yayında sık sık yer verildi.

Ock

Her yıl düzenlenen liseler arası futbol turnuvasında bu yıl okulumuz Bolu ilinde liseler arasında 2. oldu. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve teknik ekibi kutlarız.

Kas

Okulumuz 40. Yılında ve aynı zamanda "24 Kasım Öğretmenler Günü" kapsamında, düzenlediği "40. Yıla Özel Öğretmenler Günü" onur gecesinde okulun duayenlerini olan okulun eski mezun öğrencilerini, okulda görev yapmış emekli olmuş olan müdürleri ve öğretmenlerini bir araya getirdi.Geceye İl Milli Eğitim Şub. Müdürü Mehmet Aran, Okul Müdürümüz Ayhan Vural, şuan okulda görev yapan öğretmenler, usta öğreticilerin yanı sıra, bu okuldan mezun olup yine aynı okulda görev yapan 5 öğretmen Atilla Demirer, Bülent yalçın, Yusuf Algan, Fatih Yalçın, Gülay Çeltik ile birlikte, geceye ayrıca emekli müdür ve öğretmenler katıldı. Okulun ilk müdürü Enver Günay, ilk pansiyon sorumlusu Osman Kaçan, ilk meslek dersi öğretmeni Ayten İyigün, emekli Müdür Yardımcısı Yunus Nadi Özçelik, emekli rehber öğretmeni Bahattin Kartallıoğlu, Şenol Şennur Şahin, emekli İngilizce öğretmeni E. Hakan Özer, emekli İngilizce öğretmeni Havva Özer katıldı. Yine turizm sektöründen emekli olan ve halen turizm sektöründe çalışan okulun eski mezunlarından emekli otel müdürü Hasan Bayramoğlu, Gazelle Otel Müdürü Ahmet Demir, Erol Hitit, Mali Müşavir Cemal Envercan, Gülhan Dikmen, Günseli Maçka Metin ve Bolu Gastronomi Derneği kurucuları ve okulun mezunu olup farklı oluklarda görev yapan öğretmenler ile 80'li- 90'lı yıllarda mezun olan öğrencileri katıldı.

http://www.bolmedya.com/yazarlar/fatma-marmara-dursun/turizm-otelcilik-40-yilinda-duayenleriyle-bulustu-1-bolum/136/

http://www.boluekspres.com/icerik/kose.php?i=10418

http://www.bolutakip.com/haber/turizm-otelcilik-40-yilinda-duayenleriyle-bulustu-1-bolum-2