Ock
Pirge bıçak firması okulumza gelerek ürünleri hakkında öğrencilerimize detaylı bilgilendirme sunumu yaptılar.
Ock
Hedef 14 projesi kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Araştırma Görevlisi Beyza Uyanık ve Doç Dr. Osman Güldemir rehberliğinde ziyaret edilmiştir.Ayrıca Odunpazarı bölgesi,Porsuk Çayı ve Sazova parkı ziyaret edilmiştir.
Ock
Hedef 14 projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerimize mesleki ve akademik kariyerlerini desteklemek amacıyla öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda BAİBÜ Mengen Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümüne ve Meslek Yüksek Okuluna gezi düzenlenmiştir.Diğer taraftan öğrencilerimiz Osmanlı Mutfağı dersine Dr. Berke Çiftçi ve Doç. Dr. Osman Çavuş rehberliğinde misafir öğrenci olarak katılmışlardır.Ayrıca ülkenin ve bölgenin ilk tohum ambarı ziyaret edilmiştir.
Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen ''Okuyan Okullar'' projesi kapsamında okulumuz konferans salonunda ''Toprak Ana Paneli'' gerçekleştirilmiştir.Okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden 9/A sınıfından Meryem Adanır,Ebrar Göktaş,Nazgül Çetin,Hasret Dişli ve Servet Furkan Pekcan adlı öğrencilerimizi ve koordinatör öğretmenimiz Uğur Sezer'e teşekkür ederiz.
20. Uluslararası Gastronomi Festivalinde İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin genç aşçıları 9 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya kazandı.
İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yemek yarışmalarına Abant Palas Taksim Otelcilik Köşk Otelleri ve Burak Kuru fasulye sponsorluğunda katıldı.
TOPLAM 11 MADALYA ALDILAR
20. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yemek yarışmalarında;İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yılın en iyi lisesi, Türk Mutfağı Ekip Yarışmaları, Türk Mutfağı Tatlı kategorilerinde Altın Madalya alarak toplam dokuz altın madalya ile büyük bir başarı elde etti.
https://boluhavadis.net/bolulu-genc-ascilardan-buyuk-basari
https://www.bolumeydan.com/bolulu-genc-ascilardan-buyuk-basari
20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali Yemek yarışmalarında; Yılın en iyi lisesi " ALTIN" , Türk Mutfağı Ekip Yarışmaları " ALTIN" , Türk Mutfağı Tatlı kategorilerinde " ALTIN" olmak üzere toplam dokuz altın iki gümüş ve bir bronz madalya ile yarışmayı büyük bir başarı ile tamamladık.
Emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve tüm ekibi kutluyoruz.
Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi onları, onlarda okullarını hiç unutmadı. Bu dönemde emekli olan, daha önce emekliliğe ayrılan ve başka bir okula tayin olan öğretmenleri; Coşkun DORUK, Vildan TOPALOĞLU AKÇAY, Perihan ŞAHİN DEMİR ve Havva ÖZER’e, Bolu İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan VURAL, Müdür yardımcısı İsmail KONUK ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Neriman USLU “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde” sahneye davet ederek, hem verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler hem de hediyelerini takdim ettiler..
Bolu İzzet Baysal Abant MTAL “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” Gazelle Resort Otelde kutladı. Yemeğe; Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bolu Fen lisesi, Bolu Özel İz Akademi öğretmen ve idarecileri aileleriyle birlikte katıldı. Yemeğin ardından okullarından emekli olan ve başka okula tayin olan öğretmenlerini de bu önemli gecede sahneye davet ederek, hem hediye takdim ettiler hem de onlarla yıllar geçse de bir aile içinde olduklarını anlatan konuşmalarla onurlandırdılar.
https://www.bolmedya.com/haber/24-kasim-ogretmenler-gunu-turk-mutfagi-yemek-yarismasi-yapildi/2407/
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması” yapıldı.
İzzet Baysal Abant MTAL mutfak atölyelerinde gerçekleşen “24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması’na” öğretmenlerden bazıları anneleriyle, bazıları çocuklarıyla, bazıları da eşleriyle birlikte katıldı. Birlikte yarışarak, yemek hünerlerini sergileyip, değerli şeflerden oluşan jüri üyeleri karşısına eşsiz Türk yemeklerini çıkardılar.
“24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması’na” katılan öğretmenlerden dereceye girenlere hediyeleri ve sertifikaları protokol tarafından takdim edildi. Program sonrası bilgi paylaşımında Müdür Ayhan Vural; “Sponsorlarımız Abant Palas Taksim Otelcilik Köşk Otelleri, Gazelle Otel, Narven Termal Kasaba, Koru Otel, Öz Tiryakiler ve Çelik Pençe’ye ’24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Yemek Yarışmalarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz”dedi.
YARIŞMAYA KATILAN VE DERECE ALAN ÖĞRETMENLER
YEMEK KATEGORİSİNDE:
Birinci: Özlem YALÇIN- Esra CUMHUR
İkinci: Nihal ÜNAL YILDIZ- Yusuf KAYA
Üçüncü: Yakup OFLAR- Hüma OFLAR
Dördüncü: Emrah BAYRAM- Müzeyyen BAYRAM
Beşinci: Mehmet Alper AKAY- Yener YÜZÜAK
Altıncı: Feryal AKAY- Büşra ÇEVİKOĞLU DOĞAN
TATLI KATEGORİSİNDE:
Birinci: Şükriye AKSOY BAHŞİ- Toprak Yiğit BAHŞİ
İkinci: Mustafa KÜKRER- Muhammet Haşim KÜKRER
Üçüncü: Mehmet Aslan KUŞNACI- Safiye KUŞNACI
Dördüncü: Ebru Mine BAYRAM- İpek BAYRAM
T.C.
MİLLÎEĞİTİMBAKANLIĞI
BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
EKİP YEMEK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
Okullara Duyurulması ve Başvuruların Başlama Tarihi: |
15.11.2023 |
OkullarınSonBaşvuruTarihi: |
22.11.2023 mesaibitimi |
Yarışma tarihi: |
23.11.2023 / Saat: 17.00 |
KazananlarınAçıklanması: |
Yarışma sonunda |
İletişim Telefonu: OKUL: 0 374 215 00 83 – MD. YARD. SEÇİL TEKMEN 0 505 235 32 64 |
|
Başvuru adresi: 132370@meb.k12.tr (*****Ekte bulunan başvuru formu bu adresine gönderilecektir.) |
|
Katılım: Başvuru önceliğine göre her kategoriden maksimim 15’şer kişi alınacaktır. |
Yarışma şartnamesi ve başvuru formu aşağıdadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü edebiyete irtikalinin 85. yılında hiç bitmeyecek bir özlem, saygı ve minnetle anıyoruz.
Turizmde İstihdam, Eğitim Vizyonunun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık kapsamında, GemiciSea İnsan Kaynakları koordinatörü Süleyman KİRİŞ ve Proje Yürütücü Fatih KORKMAZ geleceğin aşçı ve turizmcilerini, “Dünyayı Yolcu Gemisi ile Kariyer Yaparak Görün” sloganıyla, dünyanın lüks yolcu gemilerinde iş imkanı ve kariyer sağlandığı konusunda, okulumuz öğrencilerine konferans verdiler.
Bu konferans ile 2023 Eğitim Vizyonunun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık “Kariyer Rehberliği sistemi yapılandırılacak ve tüm öğretim kademeleri düzeyinde çocukların kendini tanıyarak (mizaç, yetenek, ilgi, değerler, kişilik ve aile) kariyer profili oluşturması, iş ve meslek tanıma yollarını, kaynaklarını öğrenmesi ve kariyer gelişim ile sektörle ilişkilendirilmesi sağlanacaktır.” maddesi doğrultusunda öğrencilere kariyer planları konusunda fayda sağlayacağı düşünülen, örnek alabilecekleri alanları ile ilgili firmalar ve kişilerle bir araya gelmeleri, öğrencilerin sektördeki kuruluşların ve kişilerin tecrübelerinden faydalanmaları amaçlanmıştır.
GemiciSea İnsan Kaynakları, geleceğin aşçı ve turizmcilerini, “Dünyayı Yolcu Gemisi ile Kariyer Yaparak Görün” sloganıyla, dünyanın lüks yolcu gemilerinde iş imkanı ve karıyer sağlandığı konusunda, Bolu’nun il ve ilçesinde bulunan aşçılar mesleki teknik Anadolu liselerinin öğrencilerine konferans verdiler.
https://www.bolmedya.com/haber/bolu-ascilik-okullarinda-kruvaziyer-turizm-egitimi/2391/
https://www.turkiyeturizm.com/kruvaziyer-gemilerine-boluda-genc-ascilar-yetistiriliyor-73840h.htm
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ”İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması” 21 Ekim Cumartesi günü okulumuzda gerçekleşti.Yarışmanın sonuçlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuz konferans salonunda düzenlenen tören ile coşkulu bir şekilde kutlandı.