BOLU / MERKEZ - İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ekm

"Kariyer Günleri" kapsamında Executive Chef Ahmet Ateşoğlu ve Narven Tesis müdürü sayın İbrahim Yüksel okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle buluşarak, mesleklerinde yaşamış oldukları tecrübelerini,başarılı olmanın sırlarını ve iyi bir turizimci olmanın püf noktalarını düzenlenen panel ile öğrencilerimize aktardılar.

Katılımlarından dolayı Executive Chef Ahmet Ateşoğlu ve Narven Tesis müdürü sayın İbrahim Yüksel’e teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu ve Veli toplantısı velilerimizin  katılımı ile okulumuzun konferans salonunda gerçekleşti.Yapılan toplantı sonrasında okul aile birliği yönetim ve denetim kurulları seçildi.Toplantı sonrasında velilerimiz çocukları hakkında öğretmenlerimizden bilgi aldılar.

Ekm

Kariyer günleri kapsamında Executive Chef Ahmet Ateşoğlu ve Narven Tesis müdürü sayın İbrahim Yüksel 26 Ekim Perşembe günü öğrencilerimiz ile buluşarak söyleşide bulunacaklar.

Ekm

I. Dönem I.Ortak Yazılı Sınavları tarihleri ve gerekli açıklamalar aşağıda verilmiştir.

Ekm

İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışmasının 2.si Bolu İzzet Baysal Abant MTAL (Turizm Otelcilik) de yapıldı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ”İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması” Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden katılan 18 okulun 72 öğrencisiyle, İzzet Baysal Abant Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonunda 21 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti.

İzzet Baysal Abant MTAL atölyelerinde Osmanlı Mutfağı Yemekleri yapan aşçılık lisesi öğrencilerinin ortaya çıkardığı başlangıç, ana yemek, tatlı ve şerbet kategorilerinden hazırlanan ürünler, yine Türkiye’nin çok değerli şeflerinden oluşan 32 kişilik jüri üyelerince tadımı yapılarak değerlendirildi.  Sunumların ardından İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışmasında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine geçildi.

İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan VURAL okulları atölyelerdeki ziyaretleri esnasında yaptığı bilgi paylaşımında ; “Geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bolu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İzzet Baysal Abant Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama otellerinde gerçekleşen 2. İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışmalarına 18 takımdan 72 öğrenci, 72 çeşit yemekle katıldı. Saat 12. 30 gibi yarışma değerlendirmelerimiz tamamlanacak, saat 13.00’de Ödül Törenimiz olacak. Akşam saat 19.00’da Abant Taksim Palas Otelcilik Köşk Otellerinde galamız gerçekleştireceğiz. ”dedi.

Ekm

21-22 Ekim tarihlerinde okulumuzda düzenlenencek İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması için gerekli şartlar ve evraklar aşağıdadır.Gerekli evrakların 18 Ekim 2023 Çarşamba mesai bitimine  kadar 132370@meb.k12.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ekm

Geleceğin Aşçıları Bu Yıl İkincisi Düzenlenecek Olan ''İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması''nda Hünerlerini Sergileyecek.

Ekm

11. Sınıflar sorumluluk sınav programı aşağıdadır.

Ekm

Mesleki inceleme ve tanıtım gezileri öğrencilere, eğitimcilere ve çalışanlara sektörde neler olup bittiğine dair bir fikir verir. Öğrencilerin becerilerini geliştirmeleri için de harika bir platformdur.

Şeflerle ve yöneticilerle birarada olma fırsatı bulan öğrenciler restoranlar, farklı mutfaklar,  oda tipleri, yüzme havuzları, spaları inceleyerek müşterilerin nasıl hizmet aldığını görür.

Mesleki gelişiminde ufkunu açacak, becerilerini geliştirecek rol model çalışanları ve şefleri tanıması ahilik kültürümüzün yansımasıdır. Mesleği yapacak öğrencilerin çalışacağı ortamları tanıması, kullanacağı ekipmanları görmesi, işin özellikleri ile işi yapanların niteliklerini karşılaştırması nasıl bir mesleki donanıma sahip olması gerektiğini anlamasına yardımcı olacaktır. Tabiki diksiyon, yabancı dil gibi temel yeterliliklerini geliştirmek kaydıyla…

Eyl

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen programda15 Temmuz şehitleri yad edildi.Program saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemine  ilişkin konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasından sonra 15 Temmuz belgeseli devam etti.

Eyl

26-27 Eylül tarihlerinde yapılacak Beceri Sınavı programı aşağıdadır.